Over Vida del Vino

Mijn naam is Joep van der Waal. Vida del Vino is ontstaan vanuit een uit de hand gelopen hobby. Inderdaad, zoals u wel vaker hoort.

Eigenlijk ben ik sinds 2018 écht bezig met wijn. Na een aantal wijncursussen kwam ik al snel tot de conclusie dat een papiertje niet alles is en het geld liever stak in het kopen van wijn uit alle hoeken van de wereld met als doel kennis op te doen, mijn smaak te ontdekken maar bovenal te genieten van het fantastische ‘natuurproduct’.

Aan het importeren van wijn heb ik wel vaker gedacht, concreet werd het echter nooit. Soms moet je dan toch de stap nemen om erachter te komen of het opbrengt wat je van tevoren in gedachten had. Begin 2023 kwamen meerdere factoren samen.

Op verschillende wijnreizen naar Spanje en Portugal bezocht ik wijnhuizen die wijn maken van indrukwekkende kwaliteit. Op de vraag of de wijn al op de Nederlandse markt aanwezig was gaf men hetzelfde antwoord: nee.

Dat, in combinatie met de visie van verschillende wijnboeren om zich vooral te focussen op kwaliteit in plaats van kwantiteit, werd Vida del Vino geboren. Want dat is waar ik voor sta: het verspreiden van de wijnverhalen vanuit de wijnhuizen en daarbij horend het aanbieden van een selectie kwaliteitswijnen die nog niet op de Nederlandse markt verkrijgbaar zijn. Bij voorkeur van wijnboeren die doorontwikkelen, een nieuwe weg in slaan zonder hun afkomst te verloochenen, respect hebben voor de natuur, met een eigen visie wijnmaken en dat uitdragen.

Naast het importeren en verkopen van wijn, verzorg ik ook wijnproeverijen en sta ik open voor alle vragen die te maken hebben met wijn.

Vida del Vino, vier het wijnleven.

Proost!