Hermanos Peciña

Bodegas Hermanos Peciña S.L. werd in 1992 opgericht door Pedro Peciña Crespo met zijn drie kinderen in een kleine wijnmakerij in het centrum van San Vicente de la Sonsierra. In 1997 nam het wijnhuis een grote stap met de opening van de nieuwe bodega en de ontwikkeling van witte wijnen en gerijpte rode wijnen, de welbekende crianzas, reservas en gran reservas.

Pedro had in de jaren daarvoor voldoende ervaring opgebouwd bij andere gerenommeerde wijnhuizen in Rioja. Dat was nuttig om dit project onder zijn leiding te lanceren en op te bouwen.

Hermanos Pecina heeft 50 hectare eigen wijngaarden, een installatie om 1.000.000 kilo druiven te verwerken, 4.500 Amerikaanse eikenhouten vaten in drie kelders en twee rijpingsopslagplaatsen voor 500.000 flessen.

De bodega ligt in het hart van Rioja Alta, specifiek in de Sonsierra Riojana, waar de wijnbouwtraditie al eeuwen teruggaat.

Het gebied rondom Sonsierra is uitstekend voor de wijnbouw, het is namelijk gelegen tussen de toppen van de Sierra Cantabria en de oevers van de rivier de Ebro, waar het Atlantische en mediterrane klimaat naast elkaar bestaan ​​om een ​​microklimaat te creëren dat unieke druiven voortbrengt.

De grondsamenstelling van de eigen wijngaarden bestaat uit kalkhoudende klei met een hoog percentage kalksteen, waardoor er glycerine-extract kan worden verkregen. Dit is erg belangrijk voor de uitwerking van de wijnen en de stijl van Hermanos Pecina namelijk dat zachtheid en volume in de mond samenkomen.

Het microklimaat van de geografische ligging, die slechts ongeveer 40 vierkante kilometer beslaat, geeft de wijnen essentiële kenmerken. De noordenwind voorkomt ongedierte en rot, de daglichttijd heeft een gemiddelde van 2800 uur / jaar en de regenval (500 mm per jaar) is perfect. De wijnstok krijgt hierdoor waterstress, wat zorgt voor kleinere druiven met hogere concentraties suiker en kleurstof.

De hoogte van de wijngaarden varieert van 475 tot 600 meter, waardoor een gefaseerde en uniforme oogst mogelijk is en de voordelen van de verschillende hoogten van de wijngaarden worden verkregen.

Hermanos Pecina maakt wijn onder twee verschillende lijnen: Senorio de P. Pecina en Chobeo de Pecina. Wij bieden een aantal van deze wijnen aan, zie hieronder of neem een kijkje in de webshop. U zult niet worden teleurgesteld!