Resultaat 13–24 van de 48 resultaten wordt getoondGesorteerd op populariteit
Bruno Dubois – Plume Saumur-Champigny 2021
Combinatiepakket 1 & 2 – Klare Wijn Podcast Portugal
Mariana Salvador – Revela Alfrocheiro 2024
Quinta de Santiago – Espumante Alvarinho Reserva 2022
De espumante is gemaakt van 100% Alvarinho, afkomstig uit percelen rond Monção, waar granietbodems en een koele zeebries zorgen voor een frisse en minerale structuur zorgen. De wijn rijpt 6 maanden op de fijne lies, waarna hij op mag voor een tweede gisting op fles (méthode traditionnelle) gedurende een jaar.
In de neus vinden we verfijnde aroma’s van rijpe citrus, peer, brioche en subtiel gisttoon. De bubbel is fris, elegant, heeft een fijne mousse en is zowel levendig als verfijnd. In de smaak krijg je vooral limoen en groene appel, strakke zuren, minerale spanning en een verfijnde, zijdeachtige textuur die blijft hangen. De zuren en fijne prikkeling maken ‘m perfect als aperitief, maar ook als begeleider van gerechtjes met bijvoorbeeld zeevruchten, sushi of gerookte vis.
Deze Alvarinho Espumante Reserva is enerzijds feestelijk, anderzijds serieus en gastronomisch: een wijn vol verfijning voor wie sprankeling met inhoud zoekt. Druif: AlvarinhoAlcohol: 12,5%
Jaargang: 2022
Podcastpakket 2 – Klare Wijn Podcast Portugal
Pormenor – Trilho tinto 2021
Pormenor – Ginga 2023
Pormenor – Ginga Nat’Cool 2022
Quinta do Javali – Branco 2023
Pormenor – Trilho tinto 2019
Hermanos Peciña – Chobeo Gran Reserva blanco 2018
Quinta do Javali – Tinto 2023
Deze instaprode wijn van Javali is gemaakt van Tinta Roriz, Touriga Franca, Touriga Nacional en Tinta Cão. De druiven worden met de hand geoogst in 20 kg kratten. Na het ontstelen en kneuzen vindt de fermentatie plaats in roestvrijstalen tanks. Vervolgens rijpt 50% van de wijn een jaar lang in gebruikte Franse eikenhouten vaten en 50% in roestvrij staal.
Malolactische fermentatie verloopt spontaan, wat zorgt voor extra complexiteit en zachtheid. Zonder koude stabilisatie en slechts licht filtering blijft de wijn zijn natuurlijke karakter behouden.
In het glas heeft deze wijn van Javali een diepe rode kleur. De neus biedt rijp rood fruit, met tonen van aardbeien- en frambozenjam (zonder daadwerkelijke dikke jam-achtige smaken) en een subtiele kruidigheid. In de mond harmonieert het fruit met een elegante structuur, frisse zuren en een levendige spanning. Met 12,5% alcohol blijft hij verfijnd en doordrinkbaar. Blindgeproefd door velen als een Morgon (Beaujoalais) aangezien. Top sap!
Alcohol: 12,5%
Jaargang: 2023